O Tisku


Povijest Tiska

Nova zgrada Tiska

Prvi pisani tragovi o nastanku Tiska sežu u daleku 1946. kada je 1. srpnja osnovano javno trgovačko društvo “Narodna štampa” koje organizira prodajnu mrežu i prodaju novina.

Pet godina kasnije, 1. travnja 1951., “Narodna štampa” i “Štamparija novina” iz Zagreba spajaju se u novinsko i štamparsko poduzeće “Vjesnik-Narodna fronta Hrvatske”.

Poduzeće se bavilo izdavanjem i tiskanjem novina i knjiga, a u njegovu okrilju osnovan je 1. rujna 1951. i odjel distribucije. Tih se godina otvaraju nova prodajna mjesta i poslovnice, a poduzeće distribuira i prodaje novine i ostala izdanja na teritoriju cijele bivše države.

U razdoblju između 1961. i 1972. u okviru NIŠP “Vjesnik” stvaraju se nove organizacijske jedinice za unapređivanje prodaje – Otprema, Transport, Plasman, Izvoz-uvoz, Zagrebačka prodaja, Prodaja-vanjske poslovnice.

Primjenom Zakona o udruženom radu te jedinice dobivaju poslovnu samostalnost, pa se 1972. često uzima kao godina osnivanja Društva.

Tvrtka Tisak osniva se 1990., a nastaje izdvajanjem bivšeg OOUR-a (osnovne organizacije udruženog rada) Prodaja-vanjske poslovnice iz sastava RO “Vjesnik”. Radi unapređenja i racionalizacije poslovanja tadašnje Uprave donijele su odluke o pripajanju poduzeća “Vjesnik-Zagrebačka prodaja” i “Trgoštampa” poduzeće “Tisak Zagreb”.

1994. Tisak je registriran kao dioničko društvo i od tada Tisak svakodnevno pronalazi nove lokacije za svoje kioske kako bi bili što bliže kupcima, jača svoju poziciju na tržištu kroz prepoznatljivu crvenu boju i dobro pozicionirane kioske te se od konkurencije diferencira  ponudom i uslugama te stalnim razvojem i unapređenjem.

Jedan od važnijih podataka iz novije povijesti Tiska d.d. je taj da od 2007. godine posluje kao član Agrokor koncerna, najveće privatne kompanije u Hrvatskoj i jedne od najjačih kompanija u jugoistočnoj Europi, time počinje doba modernizacije i razvoja Tiska kao moderne kompanije koja prati svjetske trendove. Jedan od ciljeva koji su dolaskom Agrokora bili zadani je i provođenje informatizacije i modernizacije svih kioska. Uspješno uvođenje PC kasa na sve kioske, Tisak smatra jednim od svojih većih informatičkih dostignuća te je time stvoren preduvjet za daljnji razvoj novih projekata.

Dolaskom Agrokora počinje i sustavno upravljanje ljudskim resursima. Tisak tako svojim zaposlenicima omogućuje razne seminare, predavanja i edukacije, kako unutar Tisak Akademije tako i unutra Agrokor Akademije, akademije namijenjene svim zaposlenicima Agrokor koncerna.

U kolovozu 2012. Tisak d.d. je preselio zgradu uprave i distributivni centar na novu adresu na Žitnjaku, Slavonska avenija 11a. Novi prostor znatno je veći i moderniji te zadovoljava sve potrebe  vodećeg  nacionalnog distributera tiskovina, duhanskih proizvoda, prepaid bonova i start paketa telekom operatera te ostalih proizvoda.Činjenice

  • 1.100 prodajnih mjesta
  • 3.300 zaposlenih
  • 2.000 kupaca na veliko
  • 6.400 prodajnih mjesta kupaca
  • 250 vozila
  • 184 milijuna primjeraka tiskovina godišnje
  • 913 hrvatskih i 900 stranih izdanja
  • 23.696 tona robe godišnje
  • 12 milijuna prijeđenih kilometara u makro i mikro distribuciji godišnje

Info kutakUvod


Kako bi posjećivanje naše internetske stranice bilo što ugodnije, ova stranica mora na Vaše računalo spremiti malenu količinu informacija, tzv. kolačića (eng. cookies). Kolačići, između ostalog, služe da bi web stranica radila optimalno te kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice u svrhu poboljšavanja Vašega iskustva pregledavanja. Korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranje kolačića je moguće, nakon čega ćete i dalje moći pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne.


Što je kolačić?


Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo, tablet ili mobitel, koja može biti dostavljena neposredno od strane web stranice koju posjetite (kolačići od prve strane) ili u suradnji i za potrebe web stranice koju posjetite od treće strane (kolačići treće strane). Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su npr. preferirani jezik ili slične postavke. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu, internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Kolačići mogu spremati širok raspon informacija, uključujući i dio osobnih informacija. Te informacije mogu biti spremljene jedino ukoliko Vi to omogućite - web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koje im niste dali te ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.


Korištenje kolačića na www.tisak.hr


www.tisak.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Kada koristite našu internetsku stranicu možete također zaprimiti kolačić „treće strane“.
www.tisak.hr upotrebljava kolačiće u svrhu praćenja statističke posjećenost web stranice radi dobivanja nužnih informacija o uspješnosti web stranice i pri tom također koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics. www.tisak.hr također upotrebljava kolačiće u svrhu oglašavanja proizvoda/usluga Tiska i to na samoj web stranici, na prikazivačkim mrežama i kroz korištenje ponovnog marketinga na usluzi Google Analytics. Upotrebom kolačića dobavljači treće strane (uključujući i Google), u suradnji sa Tiskom, prikazuju oglase Tiska na web-lokacijama na cijelom internetu. Posebno ističemo da možete isključiti usluge Google Analytics za oglašavanje na prikazivačkoj mreži i prilagoditi oglase za Google prikazivačku mrežu pomoću alata Upravitelj postavki oglasa (http://www.google.com/settings/ads). Također, u svrhu planiranja objava sadržaja primjerenih Vašim interesima i budućih marketinških kampanja koristimo alat Google Analytics Demographics and Interest Reporting gdje možemo upotrebljavati podatke iz Googleova oglašavanja na temelju interesa ili podataka o publici treće strane (npr. dob, spol i interesi) na usluzi Google Analytics. Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika da reguliraju postavke kolačića koji su za to nužni, dostupne su na: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html


Kako onemogućiti kolačiće?


Ukoliko želite možete onemogućiti spremanje kolačića na Vaše računalo, no blokiranje svih kolačića moglo bi imati negativan učinak na korištenje mnogih internetskih stranica, pa tako i ove. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u Vašem internetskome pregledniku. Želite li izbrisati ili onemogućiti kolačiće na svojem računalu potrebno je ažurirati postavke svojeg internetskog preglednika (informacije o načinu brisanja i onemogućavanja kolačića potražite na svojem pregledniku odabirom izbornika za pomoć).


Dodatne informacija oko isključivanja kolačića


Trenutno postoji nekoliko web-stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise. Više se možete informirati na sljedećim web adresama:
http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.com/hr/
http://www.aboutads.info/choices/


Društvene mreže


Društvene mreže također mogu postavljati kolačiće na Vaše računalo. To se događa na web stranicama koje Vam omogućavaju prijavu i registraciju preko računa društvenih mreža te ukoliko dijelite sadržaj web stranice na društvenim mrežama (npr. putem „Like“ gumba). Konkretni utjecaj na Vašu privatnost će se razlikovati od društvene mreže do društvenu mreže te ovisi o postavkama privatnosti koje ste izabrali na tim mrežama. Kako upravljati ovim kolačićima možete saznati na njihovim web stranicama.