Centar usluga


Tisak media poklon karticaNe znate što biste nekom kupili za poklon? Imamo odgovor za Vas! 


Tisak media poklon kartica razveselit će zaljubljenike u čitanje, glazbu, filmove ili video i društvene igre. Rado bi poklonili upravo nešto od predloženog, ali niste sigurni hoćete li baš pogoditi s onim što odaberete? 

Olakšajte si izbor i poklonite Tisak media poklon karticu uz vrijednosti koji ste u mogućnosti darovati i prepustite dragoj osobi izbor iz Tisak media centara gdje im se nudi bogat izbor knjiga: beletristike, publicistike, priručnika, dječje knjige; najveći izbor stranih časopisa, bogati multimedijalni sadržaj koji uključuje raznovrsne glazbene CD-e, filmove na Blu ray i DVD izdanju, tehničku opremu, konzole, video igre, školski i uredski pribor te bogat poklon program. 


Gdje kupiti Tisak media poklon karticu?

 

Tisak media poklon kartice
 možete kupiti na prodajnim mjestima TiskaSuper i Maxi Konzuma te Kozma. Iznos plaćate gotovinom, jednokratno kreditnom ili debitnom karticom. Nakon aktivacije, kartica je spremna za uporabu i može se koristiti kao sredstvo plaćanja za odabrane artikle.


Uvjeti korištenja Tisak poklon poklon kartice

 

Tisak d.d. kao izdavatelj Tisak media poklon kartice utvrđuje sljedeća PRAVILA korištenja kartice: 

Ova pravila obavezuju kako Tisak d.d. kao izdavatelja tako i svakog kupca i korisnika Poklon kartice. Kupnjom i korištenjem Poklon kartice kupac i korisnik prihvaćaju ova Pravila korištenja Poklon kartice.

Tisak d.d. zadržava pravo izmjene ovih Pravila, odnosno ukidanja daljnje prodaje Poklon kartica u svakom trenutku, uz obavezu da korisnicima kartica omogući da istu iskoriste do njihovog roka valjanosti. Tisak d.d. će ova Pravila objaviti na svojim internet stranicama www.tisakmedia.hr

Poklon kartica dostupna je na prodajnim mjestima Tiska i na prodajnim mjestima partnera. Poklon kartica može se iskoristiti za kupovinu na prodajnim mjestima Tiska što podrazumijeva i Tisak media centre.

Uplatu vrijednosti na Poklon karticu nije moguće napraviti korištenjem kartice na rate. Za kupnju poklon kartice nije moguće izdavanje R-1 računa.

Poklon kartica je valjana samo ukoliko je aktivirana. Proces aktivacije kartice vrši se u trenutku kupnje kartice kojom prilikom se izdaje potvrda o aktivaciji kartice i račun kao dokaz o visini uplaćene vrijednosti na Poklon karticu. Poklon kartica koja nije aktivirana smatra se nevažećom i kao takva korisniku neće biti priznata prilikom reklamacije. Potvrdu o aktivaciji kartice potrebno je čuvati do isteka važenja Poklon kartice.

Poklon kartica se može koristiti za plaćanje trgovačke robe u vrijednosti naznačenoj na Poklon kartici, na svim maloprodajnim mjestima Tiska, osim za plaćanje putem interneta te sljedećih proizvoda i usluga koje nije moguće plaćati poklon karticom: cigarete, vrijednosnice (biljezi, mjenice i karte za javni gradski prijevoz), elektroničke i financijske robe i usluge (plaćanje računa, paysafecard bonovi, ekesh bonovi, ENC bonovi, Hrvatska lutrija, Buskarte, elektroničke parking karte, Moneygram, podizanje gotovine, ulaznice za događanja, elektroničke karte za javni gradski prijevoz, mjenjačnica, poklon kartice drugih izdavatelja) i ostale proizvode i usluge koje Tisak naknadno odredi, a koje će biti navedene u Pravilima objavljenim na prethodno navedenim internetskim stranicama.

Poklon karticom može se platiti cjelokupan iznos računa ili djelomičan iznos računa. Ukoliko iznos na Poklon kartici nije dostatan za podmirenje cijelog iznosa računa, ostatak se može podmiriti svim ostalim načinima plaćanja koja prodavaonica prihvaća.

Poklon karticu nije moguće zamijeniti za novac i  njome se ne smije trgovati. Tisak d.d. ne odgovara za gubitak Poklon kartice te se u slučaju gubitka ili uništenja kartice za istu ne može tražiti povrat novca ili bilo koja druga naknada štete. Imatelj Poklon kartice ne može tražiti povrat novca za kupljenu Poklon karticu. Poklon kartica ne glasi na ime te je stoga prenosiva. Oštećene, izlizane, kopirane ili na bilo koji način izmijenjene poklon kartice neće se prihvatiti.

Poklon kartica je izrađena od plastike, sadrži magnetni zapis. Poklon karticu moguće je kupiti u sljedećim apoenima: 100,00 kuna, 200,00 kuna i 500,00 kuna.

Poklon kartica treba se iskoristiti u roku 12 mjeseci od dana kupnje (aktivacije) Poklon kartice. Kupnjom Poklon kartice, kao ni njezinim korištenjem ne ostvarujete MultiPlusCard bodove.

Nakon isteka posljednjeg dana važenja Poklon kartice, Poklon kartica će biti poništena te se više ne može obnoviti, ne može se koristiti za kupnju neovisno o raspoloživom stanju limita, niti se može tražiti povrat novca za preostali iznos limita na Poklon kartici. Kupac i korisnik Poklon kartice dužni su voditi računa o datumu isteka Poklon Kartice.

Kupac Poklon kartice može na svakom prodajnom mjestu Tiska provjeriti stanje iznosa novca na kartici.

U slučaju spora između izdavatelja kartice i kupca ili korisnika  kartice, stranke ugovaraju nadležnost suda u Zagrebu. Ova Pravila stupaju na snagu i primjenjuju se od 01.ožujka  2015.godine.

Info kutak


Vaš dolazak na ovu stranicu jasno pokazuje koliko Vam je privatnost i zaštita osobnih podataka bitna. Međutim, nema razloga za brigu. U potpunosti smo predani zaštiti Vaše privatnosti te Vas odgovorno uvjeravamo da je zaštita Vaših osobnih podataka prioritet prilikom provođenja i organiziranja svih poslovnih procesa.

Poštujemo tajnost Vaših osobnih podataka i uvijek postupamo u skladu s odgovarajućim odredbama zakona i drugih propisa koji uređuju zaštitu osobnih podataka te odredbama ovih Pravila o zaštiti privatnosti. U tom smislu, iznimno nam je bitno i Vaše mišljenje te Vas molimo da nam se u slučaju bilo kakvih pitanja obratite na privatnost@tisak.hr

Iz gore navedenih razloga, sastavili smo ovu detaljnu Obavijest o privatnosti, a sve kako bismo Vas na transparentan i lako razumljiv način obavijestili o obradi Vaših osobnih podataka. Tako Vas prije svega želimo informirati o (i) osobnim podacima koje prikupljamo, (ii) svrsi zbog koje ih prikupljamo, te (iii) Vašim izravnim pravima u pogledu obrade.


Odnosi na koje se primjenjuje ova Obavijest


Tijekom svakodnevnog poslovanja, TISAK ulazi u veliki broj odnosa, kako s potrošačima, tako i s poslovnim partnerima i vlastitim zaposlenicima. Iz tog razloga, potrebno je detaljno razgraničiti na koje se odnose, odnosno vrste interakcije primjenjuju ove Obavijesti.


Slijedom navedenog, ova Obavijest se primjenjuju isključivo u sljedećim slučajevima:

 • ako pristupite našim TISAK kioscima, bilo u svojstvu potrošača ili slučajnog prolaznika;
 • ako posjetite našu internetsku stranicu, uključujući i kupovinu preko interneta;
 • ako koristite TISAKpaket uslugu;
 • ako sudjelujete u nagradnoj igri TISKA;
 • ako ste se prijavili na naš newsletter;
 • ako se obraćate našoj službi za reklamacije/odnose s javnošću;
 • ako se prijavljujete za posao u TISKU;

 


Tko obrađuje Vaše osobne podatke?


U pogledu obrada osobnih podataka koje se navode u ovoj Obavijesti, društvo TISAK d.d., sa sjedištem u Zagrebu, Slavonska avenija 11a, OIB 75917721668 je voditelj obrade smislu UREDBE (EU) 2016/679 EUROPSKOG PARLAMENTA I VIJEĆA od 27. travnja 2016. ("GDPR").

Međutim, u određenim slučajevima TISAK obrađuje osobne podatke u ime drugih pružatelja usluga (npr. financijskih institucija, javnih prijevoznika). U tom slučaju ta druga osoba je voditelj obrade, a TISAK izvršitelj obrade.


Koje podatke prikupljamo i što radimo s njima?


Tijekom interakcije s vama, obrađujemo razne osobne podatke. Obrada će ovisiti kako o vrsti interakcije usluge koji imamo s Vama, kao i o samoj obradi osobnih podataka.


Slijedom navedenog, u nastavku izlažemo osobne podatke koje obrađujemo, kao i svrhu za koju ih obrađujemo:


Ime i prezime i ostali kontaktni podaci
(uključujući adresu, email, broj telefona, broj faksa)

Kako koristimo vaše podatke?

Zašto ih uopće koristimo?

Pravna osnova

Pružanje usluga

 

Uvid u i unošenje podataka u evidencije Tiska kao i evidencije naših partnera čije usluge koristite.

Obrađujemo Vaše osobne podatke kako bismo vam mogli pružiti ili osigurati uslugu koju tražite. (npr. TISAKpaket, javni prijevoz, financijske usluge)

Izvršavanje ugovora

Odnos s pretplatnicima

 

Uvid u i unošenje podataka u evidencije o pretplatnicima.

Obrada je nužna kako bi Vam mogli dostaviti tiskovine te pružiti odgovore na eventualne reklamacije ili otkaze pretplata.

Izvršavanje ugovora.

Zapošljavanje

 

Uvid u i unošenje podataka u evidencije koje sadrže podatke o potencijalnim zaposlenicima.

Obrada Vaših osobnih podataka je nužna kako bismo proveli radnje koje prethode potencijalnom zaposlenju.

Provođenje radnji koje prethode sklapanju ugovora.

Marketing

 

Uvid u i unošenje podataka u evidencije koje koristimo u okviru naših promotivnih aktivnosti.

Obrađujemo Vaše osobne podatke kako bi Vas obavijestili o ponudama proizvoda i usluga Tiska.

Obrađujemo Vaše osobne podatke na osnovi privole koju ste dali.

Vaše video snimke

Kako koristimo vaše podatke?

Zašto ih uopće koristimo?

Pravna osnova

Sigurnost

Uvid u video snimke na kojima se moguće nalazite u slučaju sigurnosnih povreda.

Obrađujemo Vaše podatke kako bismo se zaštitili od nezakonitih aktivnosti te kako bismo bili u skladu s primjenjivim propisima.

Poštivanje pravnih obveza voditelja obrade temeljem Zakona o zaštiti novčarskih institucija te zaštita legitimnih interesa Tiska.

Datum rođenja

Kako koristimo vaše podatke?

Zašto ih uopće koristimo?

Pravna osnova

Zapošljavanje

 

Uvid u i unošenje podataka u evidencije koje sadrže podatke o potencijalnim zaposlenicima.

Obrada Vaših osobnih podataka je nužna kako bismo proveli radnje koje prethode potencijalnom zaposlenju.

Provođenje radnji koje prethode sklapanju ugovora.

Pružanje usluga

 

Uvid u i unošenje podataka u evidencije naših partnera čije usluge koristite.

Obrađujemo Vaše osobne podatke kako bismo vam mogli osigurati uslugu koju tražite. (npr. financijske usluge)

Izvršavanje ugovora.

Mjesto rođenja

Kako koristimo vaše podatke?

Zašto ih uopće koristimo?

Pravna osnova

Pružanje usluga

 

Uvid u i unošenje podataka u evidencije partnera čije usluge koristite.

Obrada vaših podataka je nužna kako bismo vam mogli osigurati uslugu koju tražite. (npr. financijske usluge)

Izvršavanje ugovora.

Državljanstvo

Kako koristimo vaše podatke?

Zašto ih uopće koristimo?

Pravna osnova

Pružanje usluga

 

Uvid u i unošenje podataka u evidencije partnera čije usluge koristite.

Obrada vaših podataka je nužna kako bismo vam mogli osigurati uslugu koju tražite. (npr. financijske usluge)

Izvršavanje ugovora.

Podatci o OIB-u, putovnici, osobnoj iskaznici

Kako koristimo vaše podatke?

Zašto ih uopće koristimo?

Pravna osnova

Pružanje usluga

 

Uvid u i unošenje podataka u evidencije partnera čije usluge koristite.

Obrada vaših podataka je nužna kako bismo vam mogli osigurati uslugu koju tražite. (npr. financijske usluge)

Izvršavanje ugovora.

Vaše fotografije

Kako koristimo vaše podatke?

Zašto ih uopće koristimo?

Pravna osnova

Pružanje usluge

 

Uvid u i unošenje podataka u evidencije partnera čije usluge koristite.

Obrađujemo Vaše osobne podatke kako bismo vam mogli pružiti ili osigurati uslugu koju tražite.

Izvršavanje ugovora

Podatci o obrazovanju, prethodnom radnom iskustvu i podaci o kažnjivim djelima i kaznenim osudama

Kako koristimo vaše podatke?

Zašto ih uopće koristimo?

Pravna osnova

Zapošljavanje

 

Uvid u i unošenje podataka u evidencije koje sadrže podatke o potencijalnim zaposlenicima.

Obrada Vaših osobnih podataka je nužna kako bismo proveli radnje koje prethode potencijalnom zaposlenju.

Provođenje radnji koje prethode sklapanju ugovora.

Broj registracije motornog vozila

Kako koristimo vaše podatke ?

Zašto ih uopće koristimo?

Pravna osnova

Pružanje usluga

 

Uvid u i unošenje podataka u evidencije partnera čije usluge koristite.

Obrada vaših podataka je nužna kako bismo vam mogli osigurati uslugu koju tražite.

Izvršavanje ugovora.

Identifikacijski broj kartice javnog gradskog prijevoznika

Kako koristimo vaše podatke ?

Zašto ih uopće koristimo?

Pravna osnova

Pružanje usluga

 

Uvid u i unošenje podataka u evidencije partnera čije usluge koristite.

Obrada vaših podataka je nužna kako bismo vam mogli osigurati uslugu koju tražite.

Izvršavanje ugovora.

Podatci o pozivima (uključujući sadržaj poziva, trajanje poziva, lokaciju pozivatelja)

Kako koristimo vaše podatke?

Zašto ih uopće koristimo?

Pravna osnova

Odnosi s korisnicima

Snimanje telefonskih razgovora i pohranjivanje u interne digitalne evidencije.

Obrada vaših podataka je nužna kako bismo spriječili prijevare, zaštitili integritet naših zaposlenika te poboljšali kvalitetu usluge koju pružamo

Zaštita legitimnih interesa.Prenošenje vaših osobnih podataka


Ovisno o vrsti Vaše interakcije s TISKOM, iznimno ćemo određene osobne podatke razmijeniti s trećim osobama. Pritom Vam jamčimo da cilj razmjene nije iskorištavanje Vaših osobnih podataka, već ih razmjenjujemo u i svrhu pružanja kvalitetne i pravovremene usluge te usklađenosti sa zakonskim i podzakonskim obvezama.

Slijedom navedenog, TISAK će, ovisno o situaciji, moguće razmjenjivati sa sljedećim kategorijama osobama:

 • Članicama grupacije Agrokor d.d., budući da će to u određenim slučajevima biti nužno radi pružanja kvalitetne usluge i postupanja u skladu sa pravnim zahtjevima;
 • Trećim pružateljima usluga koji obrađuje osobne podatke bilo u ime TISKA ili na zasebnoj pravnoj osnovi, a sve kako bismo mogli djelotvorno ispuniti traženu uslugu, odnosno isporučiti proizvode i pakete (npr. obrada plaćanja, dostava i transport, održavanje sustava, istraživanje tržišta, promidžba itd.). Takvi pružatelji usluga mogu koristiti ili prenositi osobne podatke samo u opsegu i u svrhu nalog koji su dobili od TISKA.
 • Trećim osobama i javnopravnim tijelima, i to (i) kako bismo bili usklađeni sa zakonskim ili podzakonskim pravilima, (ii) kako bismo postupili po obveznoj uputi ili nalogu javnopravnog tijela, (iii) kako bismo spriječili i/ili prijavili zlouporabne i nezakonite aktivnosti, (iv)kako bismo zaštitili prava i osobnu sigurnost naših zaposlenika i trećih osoba te (v) kako bismo se zaštitili od tužbi i drugih zahtjeva trećih osoba.
 • Svim drugim osobama, u odnosu na koje smo zaprimili Vašu izričitu privolu za razmjenu.

Iznimno, u slučaju statusnih promjena društva TISAK (npr. pripajanje, spajanje, odvajanje itd.) Vaši osobni podaci mogu biti preneseni na drugu pravnu osobu.


Vaši podatci i treće zemlje


Vaši osobni podaci će se obrađivati i prenositi isključivo unutar područja Europske Unije. Osobni podaci se neće prenositi poslovnim subjektima ili drugim osobama u zemljama izvan Europske Unije.


Koliko dugo pohranjujemo vaše podatke?


Razdoblje pohrane Vaših osobnih podataka primarno će ovisiti o svrsi za koju su prikupljeni. U tom smislu, jamčimo Vam da Vaše podatke nećemo čuvati dulje nego li je to nužno potrebno za izvršenje svrhe za koju su prikupljeni.

Neovisno o navedenom, u određenim slučajevima ćemo imati pravnu obvezu da određene podatke čuvamo kroz dulje razdoblje nego li je to nužno potrebno za ostvarenje svrhe obrade. U tom ćemo slučaju osobne podatke pohranjivati samo unutar zakonom propisanog minimuma. Primjerice, evidencije i isprave o dnevnom gotovinskom prometu, poslovne knjige i knjigovodstvene isprave te druge evidencije moraju se čuvati minimalno 10 godina.

Zaključno Vas također obavještavamo da, uz ispunjenje GDPR-om propisanih pretpostavki, imate pravo zatražiti brisanje Vaših osobnih podataka u posjedu TISKA. Upute o načinu ostvarivanja Vašeg prava detaljno su izložene u odjeljku "Vaša prava".


Djeca


TISAK je u potpunosti svjestan da su djeca osobito osjetljiva skupina te stoga obraća osobitu pozornost na zaštitu njihovih osobnih podataka.

U tom smislu, TISAK je usklađen s odredbama hrvatskog prava koje se tiču minimalne dobne granice za sklapanje pravnih poslova, uključujući obradu osobnih podataka. Između ostaloga, tražiti ćemo izričitu suglasnost roditelja djeteta za pružanje određenih usluga i pristup određenim dijelovima naše stranice.


Vaša prava


U svrhu djelotvorne kontrole nad obradom Vaših osobnim podataka, raspolažete s velikim brojem prava koje, u zakonom propisanim slučajevima, možete ostvarivati izravno prema TISKU.

Radi se o sljedećim pravima:

 • Pravo tražiti obavijest obrađuje li TISAK Vaše podatke te ako da, zatražiti detaljne informacije o samoj obradi;
 • Pravo tražiti pristup Vašim osobnim podacima, na način da TISAK napravi njihovu kopiju, u fizičkom ili digitalnom obliku;
 • Pravo tražiti ispravak Vaših netočno ili nepotpuno navedenih osobnih podataka koje posjedujemo;
 • Pravo tražiti da izbrišemo Vaše osobne podatke koje posjedujemo;
 • Pravo tražiti da ograničimo obradu Vaših osobnih podataka;
 • Pravo tražiti da Vaše osobne podatke koje posjedujemo prenesemo drugom voditelju obrade;
 • Pravo izjaviti prigovor na obradu Vaših osobnih podataka od strane TISKA, osobito u pogledu izravnog marketinga temeljenog na legitimnom interesu TISKA i automatizirane obrade;
 • Pravo u svakom trenutku povući privolu za obradu Vaših osobnih podataka, ako se obrada temelji na privoli;
 • Pravo na podnošenje prigovora nadzornom tijelu – u Hrvatskoj Agencija za zaštitu osobnih podataka, Martićeva ulica 14, Zagreb, azop@azop.hr, tel: 01 4609-000

U slučaju da želite aktivirati bilo koje od gore navedenih prava (osim zadnjeg), molimo da nas kontaktirate koristeći podatke iz odjeljka "Kako nas možete kontaktirati?". Pritom molimo imajte na umu da ćemo u svrhu uspješne obrade Vašeg zahtjeva, prije svega morati utvrditi Vaš identitet (npr. slanjem preslike osobe iskaznice). Navedeni osobni podaci će se koristiti isključivo u svrhu identifikacije te će se izbrisati odmah po utvrđenju identiteta.

Ostvarivanje gore navedenih prava je u potpunosti besplatno. Međutim, u slučaju da su Vaši zahtjevi za ostvarivanjem prava očito neutemeljeni ili pretjerani, (npr. zbog učestalog ponavljanja unutar kraćeg vremenskog razdoblja) zadržavamo pravo da, prema vlastitoj ocjeni, (i) naplatimo razumnu naknadu za postupanje po zahtjevu ili (ii) odbijemo postupiti po zahtjevu.


Kolačići (Cookies)


Uvod

Kako bi posjećivanje naše internetske stranice bilo što ugodnije i zanimljivije, ova stranica na Vaše računalo sprema malenu količinu informacija, tzv. kolačića (eng. cookies). Kolačići, između ostalog, služe da bi web stranica radila optimalno te kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice u svrhu poboljšavanja Vašega iskustva pregledavanja.

Korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranje kolačića je moguće, nakon čega ćete i dalje moći pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne.


Što je kolačić?

Kolačić je malena tekstualna datoteka koja se automatski sprema na Vaše računalo, tablet ili mobitel ("Uređaj") kada posjetite određenu web stranicu. Na taj se način internetskoj stranici koja je poslala kolačić ili internetskoj stranici koja prepoznaje pohranjeni kolačić omogućava da "zapamti" Vaš Uređaj.

Takvim "pamćenjem" postižu se različite funkcije. Omogućava se efikasna navigacija unutar web stranice, pamte se Vaše postavke (npr. jezik) za buduće posjete web stranice te se općenito nadograđuje njezina kvaliteta i atraktivnost. Ukratko, stranici se omogućava da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. U tom pogledu, kolačićima se omogućuje da su reklame koje se prikazuju na internetu vezane uz vaše potrebe i interese.

Postoje različite vrste kolačića, međutim, možemo ih podijeliti u sljedeće dvije glavne podjele:


(i) Prema pošiljatelju kolačića:

 • Vlastiti kolačići (first-party cookies) – kolačići koji se Vašem Uređaju dostavljaju od strane naše web stranice;
 • Kolačići treće strane (third party cookies) – kolačići koji se Vašem Uređaju dostavljaju od web stranice koja je drugačija od stranice koju ste posjeti.


(ii) Prema vremenu pohrane

 • Kolačići sesije – kolačići koji se automatski brišu nakon što zatvorite preglednik (browser);
 • Trajni kolačići – kolačići koji ostaju pohranjeni na Uređaju do isteka određenog roka. Oni omogućuju prepoznavanje Vašeg uređaja prilikom sljedećeg posjeta web stranice.

Korištenje kolačića na www.tisak.hr

Web stranica www.tisak.hr koristi sljedeće vrste kolačića:

(i) Tehnički kolačići – radi se o kolačićima koji su nužno potrebni kako bismo Vam pružili uslugu koju ste zatražili te kako bi naša web stranica uopće bila operabilna.

(ii) Analitički kolačići – radi se o kolačićima koji prate statističku posjećenost web stranice radi dobivanja nužnih informacija o uspješnosti web stranice i pri tom također koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

(iii) Funkcionalni kolačići – radi se o kolačićima koji omogućavaju da Vas naša stranica prepozna te zapamti Vaše postavke kad ju ponovno posjetite (npr. jezik stranice)

(iv) Marketinški kolačići – radi se o kolačićima putem kojih prikupljamo određene podatke (podatke o Vašim posjetima našoj stranici, sadržajima koje ste gledali, poveznicama koje ste pratili itd.), a sve kako bismo Vam prezentirali marketinške sadržaje prilagođene Vašim interesima. Oni se mogu koristiti kako na samoj web stranici, tako i na prikazivačkim mrežama te kroz korištenje remarketinga na usluzi Google Analytics.

Također, u svrhu planiranja objava sadržaja primjerenih Vašim interesima i budućih marketinških kampanja koristimo alat Google Analytics Demographics and Interest Reporting gdje možemo upotrebljavati podatke iz Googleova oglašavanja na temelju interesa ili podataka o publici treće strane (npr. dob, spol i interesi) na usluzi Google Analytics.

Kada koristite našu internetsku stranicu možete također zaprimiti kolačić „treće strane“. Drugim riječima, treće osobe mogu prikupljati informacije putem kolačića i sličnih tehnologija (web beacons).

Upotrebom kolačića treće strane (uključujući i Google), u suradnji sa Tiskom, prikazuju oglase Tiska na web-lokacijama na cijelom internetu.

U slučaju da se implementacijom kolačića obrađuju neki Vaši osobni podaci, našu obradu temeljimo na članku 6., stavku 1. b i/ili f GDPR, odnosno nužnosti ispunjenja ugovora kojeg je ispitanik obrade stranka ili zaštite naših legitimnih interesa za optimalnim i efikasnim funkcioniranjem web stranice.


Kako onemogućiti kolačiće?

Korištenjem naše web stranice, pristajete da se na Vaš uređaji pohranjuju različite vrste kolačića. Međutim, u slučaju da želite izbrisati određene kolačiće i/ili spriječiti njihove pohranjivanje u nastavku su u kratkim crtama izložene upute kako to i učiniti.

Ako želite možete onemogućiti spremanje kolačića na Vaše računalo, no blokiranje svih kolačića moglo bi imati negativan učinak na korištenje mnogih internetskih stranica, pa tako i ove. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u Vašem internetskome pregledniku. Želite li izbrisati ili onemogućiti kolačiće na svojem računalu potrebno je ažurirati postavke Vašeg internetskog preglednika.


Budući da se preglednici međusobno razlikuju, način promjene postavki nije jednak. Slijedom navedenog, u nastavku je dana lista poveznica na kojima možete pronaći detaljnije informacije o promjeni postavki za pojedine preglednike:

Internet explorer

https://privacy.microsoft.com/hr-hr/privacystatement#maincookiessimilartechnologiesmodule

Firefox
Chrome

https://support.mozilla.org/hr/kb/Uklju%C4%8Divanje%20i%20isklju%C4%8Divanje%20kola%C4%8Di%C4%87a

Safari

https://support.apple.com/hr-hr/guide/safari/manage-cookies-and-website-data-sfri11471/mac

Opera

https://www.opera.com/help/tutorials/security/privacy/


Možete isključiti i usluge Google Analytics i Google AdWords za oglašavanje na prikazivačkoj mreži i prilagoditi oglase za Google prikazivačku mrežu pomoću alata Upravitelj postavki oglasa ( https://adssettings.google.com/authenticated?hl=hr ).

Detaljne informacije o Google Analytics, kao i o mogućnostima korisnika da reguliraju postavke kolačića koji su za to nužni, dostupne su na: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html

Molimo obratite pozornost na činjenicu da su u slučaju neprihvaćanja kolačića moguća ograničenja određenih funkcija naše internetske stranice.


Dodatne informacije o kolačićima

Ako želite saznati više o kolačićima, dodatne informacije možete dobiti na sljedećim poveznicama:


Društvene mreže

Društvene mreže također mogu postavljati kolačiće na Vaše računalo. To se događa na web stranicama koje Vam omogućavaju prijavu i registraciju preko računa društvenih mreža te ukoliko dijelite sadržaj web stranice na društvenim mrežama (npr. putem „Like“ gumba). Konkretni utjecaj na Vašu privatnost će se razlikovati od društvene mreže do društvenu mreže te ovisi o postavkama privatnosti koje ste izabrali na tim mrežama. Kako upravljati ovim kolačićima možete saznati na njihovim web stranicama.


Kako nas možete kontaktirati?


Stojimo Vam u svakom trenutku na raspolaganju da nas kontaktirate vezano uz obradu osobnih podataka od strane TISKA.


Stoga, u slučaju da:

 • Želite koristiti bilo koje od Vaših prethodno navedenih prava; ili
 • Općenito imate bilo kakva pitanja, primjedbe ili sugestije u pogledu obrade osobnih podataka

Slobodno nas kontaktirajte u bilo koje doba, i to koristeći sljedeće kontakt podatke

Telefon

072 000 001

Email

privatnost@tisak.hr

Adresa

Služba za korisnike

TISAK d.d.
Slavonska Avenija 11a
10 000 Zagreb


Službenik za zaštitu osobnih podataka


TISAK je imenovao službenika za zaštitu osobnih podataka, kojeg možete izravno kontaktirati koristeći sljedeću email adresu: DPO@tisak.hr


Promjene obavijesti o privatnosti


U svrhu usklađenja s zahtjevima GDPR-a i drugih primjenjivih propisa, ova Obavijest o privatnosti je ažurirana i izmijenjena u svibnju 2018.

Budući da je vjerojatno da će se protekom vremena mijenjati postojeći te moguće implementirati novi procesi obrade osobnih podataka, biti će potrebno izmijeniti ili nadopuniti ovu Obavijest o privatnosti. Izmijenjena ili dopunjena verzija Obavijesti biti će obavljena na stranici TISKA odmah po njezinom donošenju.

U slučaju da napravimo značajne izmjene, o tome ćemo Vas jasno i pravovremeno obavijestiti kako biste mogli proučiti izmjene te samostalno odlučiti hoćete li nastaviti koristiti usluge TISKA. Ovisno o vrsti obrade osobnih podataka, obavijest će biti objavljena na internetskoj stranici TISKA ili ćemo Vas izravno kontaktirati (npr. putem email-a).