Centar usluga


Karte za međugradski i javni gradski prijevoz


BUS karta - autobusne karte za putovanja unutar Hrvatske

 


Na 1100 kioska Tiska u Hrvatskoj možete kupiti autobusnu kartu za međugradske linije!


✔ Bez gužve i čekanja u redu
✔ Za cijelo radno vrijeme kioska, uključujući i vikende

Popis polazaka i autobusne linije

Kako kupiti autobusnu kartu na kiosku Tiska?

Sve što trebate učiniti je doći na najbliži kiosk Tiska te prodavaču reći koji dan i kojom relacijom želite putovati. U ovom koraku možete naznačiti i kategoriju putnika (npr. student, umirovljenik…). Prodavač će Vam tada navesti cijenu karte i prijevoznika te nakon Vaše potvrdite ispisati i naplatiti kartu. Sa ispisanom kartom dolazite u autobus i bezbrižno se vozite do svog odredišta.

Kako rezervirati autobusnu kartu na kiosku Tiska?

Rezervacija karte se odnosi isključivo na ranije kupljene povratne karte na prodajnom mjestu Tiska. Predajte prodavaču unaprijed kupljenu kartu za koju kupujete rezervaciju te recite datum i vrijeme za kada želite kupiti rezervaciju. Prodavač će Vam prenijeti raspoloživost slobodnih sjedala. Nakon Vaše potvrde, ispisati će Vam se i naplatiti rezervacija za zatraženi datum i vrijeme.

Sa ispisanom rezervacijom dolazite u autobus i bezbrižno se vozite do svog odredišta.

Prilikom kupnje možete vezati više linija odjednom budući da se na kiosku Tiska može kupiti karta za bilo koju relaciju!

Opći uvjeti prodaje sustava eKarta


ZET - gradski prijevoz putnika Zagreb
ZET pretplatnu ili vrijednosnu elektroničku kartu za prijevoz tramvajem ili autobusom nadoplatite: 

  • bez gužve i dugih čekanja u redu 
  • na SVIM kioscima Tiska u gradu Zagrebu i bližoj okolici


Pretplatna karta


Zamjenjuje godišnji i mjesečni pokaz. Namijenjena je svima koji se svakodnevno koriste uslugom prijevoza. To je personalizirana karta s fotografijom korisnika te njegovim imenom i prezimenom.

Vrijednosna karta

Vrijedi za sve zone i linije i prenosiva je na druge korisnike. Vrijednosnom kartom može se platiti prijevoz za više osoba, a ujedno služi i kao dnevna karta.


Kako nadoplatiti kartu na kiosku Tiska?


Svoju vrijednosnu ili pretplatnu kartu predajte prodavaču na Vama najbližem kiosku Tiska. Prodavač će zatim na automatu za nadoplatu dopuniti Vašu kartu u iznosu koji sami odaberete. Minimalni iznos nadoplate je 30 kn, a maksimalni iznos nadoplate je 1.000 kn.


Prodajna mjesta s uslugom "Nadoplata ZET karata za prijevoz" potražite na Kiosk lokatoru.


GPP Osijek - gradski prijevoz putnika Osijek

 


Na kioscima Tiska u Osijeku i bližoj okolici možete kupiti i nadopuniti svoje vrijednosne kartice, ali i produžiti svoje mjesečne karte.

Na svakom kiosku na kojemu je moguće nadopuniti vrijednosnu i mjesečnu karticu, stoji oznaka ''GPP-prodajno mjesto''. Na ovaj način brzo i jednostavno možete nadopuniti svoju elektroničku karticu. 

Prodajna mjesta s uslugom "Nadoplata BUTRA karata za prijevoz" potražite na Kiosk lokatoru.Nadopunu mjesečnih kartica na kioscima Tiska ne mogu obavljati samo one kategorije putnika koje moraju dostavljati dodatnu dokumentaciju (npr. nezaposleni).


* O mogućnosti skupljanja MultiPlusCard bodova na uslugu bit ćete na vrijeme obaviješteni. Trenutno nismo u mogućnosti dodijeljivati MultiPlusCard bodove na uslugu nadoplate elektroničke karte.

 


Info kutakUvod


Kako bi posjećivanje naše internetske stranice bilo što ugodnije, ova stranica mora na Vaše računalo spremiti malenu količinu informacija, tzv. kolačića (eng. cookies). Kolačići, između ostalog, služe da bi web stranica radila optimalno te kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice u svrhu poboljšavanja Vašega iskustva pregledavanja. Korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranje kolačića je moguće, nakon čega ćete i dalje moći pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne.


Što je kolačić?


Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo, tablet ili mobitel, koja može biti dostavljena neposredno od strane web stranice koju posjetite (kolačići od prve strane) ili u suradnji i za potrebe web stranice koju posjetite od treće strane (kolačići treće strane). Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su npr. preferirani jezik ili slične postavke. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu, internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Kolačići mogu spremati širok raspon informacija, uključujući i dio osobnih informacija. Te informacije mogu biti spremljene jedino ukoliko Vi to omogućite - web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koje im niste dali te ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.


Korištenje kolačića na www.tisak.hr


www.tisak.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Kada koristite našu internetsku stranicu možete također zaprimiti kolačić „treće strane“.
www.tisak.hr upotrebljava kolačiće u svrhu praćenja statističke posjećenost web stranice radi dobivanja nužnih informacija o uspješnosti web stranice i pri tom također koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics. www.tisak.hr također upotrebljava kolačiće u svrhu oglašavanja proizvoda/usluga Tiska i to na samoj web stranici, na prikazivačkim mrežama i kroz korištenje ponovnog marketinga na usluzi Google Analytics. Upotrebom kolačića dobavljači treće strane (uključujući i Google), u suradnji sa Tiskom, prikazuju oglase Tiska na web-lokacijama na cijelom internetu. Posebno ističemo da možete isključiti usluge Google Analytics za oglašavanje na prikazivačkoj mreži i prilagoditi oglase za Google prikazivačku mrežu pomoću alata Upravitelj postavki oglasa (http://www.google.com/settings/ads). Također, u svrhu planiranja objava sadržaja primjerenih Vašim interesima i budućih marketinških kampanja koristimo alat Google Analytics Demographics and Interest Reporting gdje možemo upotrebljavati podatke iz Googleova oglašavanja na temelju interesa ili podataka o publici treće strane (npr. dob, spol i interesi) na usluzi Google Analytics. Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika da reguliraju postavke kolačića koji su za to nužni, dostupne su na: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html


Kako onemogućiti kolačiće?


Ukoliko želite možete onemogućiti spremanje kolačića na Vaše računalo, no blokiranje svih kolačića moglo bi imati negativan učinak na korištenje mnogih internetskih stranica, pa tako i ove. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u Vašem internetskome pregledniku. Želite li izbrisati ili onemogućiti kolačiće na svojem računalu potrebno je ažurirati postavke svojeg internetskog preglednika (informacije o načinu brisanja i onemogućavanja kolačića potražite na svojem pregledniku odabirom izbornika za pomoć).


Dodatne informacija oko isključivanja kolačića


Trenutno postoji nekoliko web-stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise. Više se možete informirati na sljedećim web adresama:
http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.com/hr/
http://www.aboutads.info/choices/


Društvene mreže


Društvene mreže također mogu postavljati kolačiće na Vaše računalo. To se događa na web stranicama koje Vam omogućavaju prijavu i registraciju preko računa društvenih mreža te ukoliko dijelite sadržaj web stranice na društvenim mrežama (npr. putem „Like“ gumba). Konkretni utjecaj na Vašu privatnost će se razlikovati od društvene mreže do društvenu mreže te ovisi o postavkama privatnosti koje ste izabrali na tim mrežama. Kako upravljati ovim kolačićima možete saznati na njihovim web stranicama.